Termékek Menü

Általános szerződési feltételek

Vásárlói szerződés

Érvényes: 2014. december 01-től

A Vásárlói szerződés a vevő e-mailen, telefonon vagy a webáruház rendszerén keresztül leadott megrendelése elküldésével és annak az ELADÓ általi visszaigazolásával lép életbe. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül. A megkötött szerződés írásba foglaltnak minősül, iktatott, archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető, magatartási kódexre nem utal. A Vásárlói szerződés számítógépre másolható és kinyomtatható. A szerződés nyelve: magyar.

I. AZ ELADÓ

1.) Az praxisom.hu webáruházat az Ófalu Gyógyszerkereskedelmi Kft. üzemelteti, továbbiakban ELADÓ.

2.) Az ELADÓ adatai:

 • Cégnév: Ófalu Gyógyszerkereskedelmi Kft.
 • Székhely: 1038 Budapest Ezüsthegy u. 64.
 • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-889957, bejegyző cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
 • Adószám: 14123386-2-41
 • Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-80524/2014
 • Az ELADÓ a II-2742-2/2014 ügyiratszám alapján a 12160 csomagküldési nyilvántartási szám alatt csomagküldő tevékenységet végezhet. A nyilvántartásba vevő hatóság: Budapest Főváros III Kerületi Polgármesteri Hivatal Kereskedelmi és Közellátási Osztály
 • A webáruház tárhelyszolgáltatója: Webshop Experts (Shoprenter.hu Kft - 4028 Debrecen, Kassai út 129.; Cg. 09-09-020636 kapcsolat@webshopexperts.hu ) tel. 06/1/234-5011.

  II. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE

  A praxisom.hu webáruházban a megrendelések leadására a webáruház rendszerén keresztül, e-mailen és telefonon van lehetőség. A rendeléssel kapcsolatban az ELADÓ e-mailen küld tájékoztatást, rendelési visszaigazolást a vevő részére.

  A megrendelés elküldéséhez a webáruházban regisztráció nem szükséges, a vevő a szállítás teljesítéséhez szükséges adatok elküldésével rendel. A rendelés leadása előtt a megrendelőnek lehetősége van az adatbeviteli hibák kijavítására a hibás adat törlésével és a helyes adat újra beírásával. Az adatbeviteli hibák javítására a megrendelés elküldése után is van mód: a helyes adatok e-mailen vagy telefonon való megadásával.

  A vevőnek lehetősége van a megrendelésével kapcsolatos adatok módosítására, a megrendelés visszavonására: telefonon vagy e-mailen.

  1.) A MEGRENDELÉS MENETE

  Az praxisom.hu webáruházban a rendelések leadására a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • A WEBÁRUHÁZ RENDSZERÉN KERESZTÜL:
  A termék virtuális kosárba való helyezésével, a virtuális kosár megrendelésével és a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok kitöltésével: név, e-mail cím, telefonszám, irányítószám, város, utca, házszám (emelet, ajtó).
 • MEGRENDELÉS E-MAILEN:
  Az info@praxisom.hu e-mail címen a következő adatok megadásával: a termék neve, a vevő neve, a pontos szállítási cím és telefonszám.
 • MEGRENDELÉS TELEFONON:
  A +36-20-931-0966 telefonszámon hétfőtől péntekig 8.00  és 17.00 között a következő adatok megadásával: a termék neve, a vevő neve, a pontos szállítási cím és telefonszám.
 • Az ELADÓ a webáruházban történt megrendelésről automatikus, azonnali visszaigazolást küld, de maximum 48 órán belül. Amennyiben az ELADÓ nem küld visszaigazolást, úgy a vevőt semmilyen kötelezettség nem terheli, a Vásárlói szerződés nem köttetett meg. A megrendeléssel kapcsolatban bármilyen további tisztázásra szoruló kérdés merülne fel, az ELADÓ 24 órán belül írásban (e-mailen) tájékoztatja a vevőt. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az ELADÓ a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket haladéktalanul visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

  2.) FIZETÉSI MÓDOK

  A vevő a megrendelés ellenértékét a következő módokon egyenlítheti ki:

 • ELŐRE UTALÁS: Előre utalással az ELADÓ bankszámla számára a megrendelés számára való hivatkozással:
 • Cégnév: Ófalu Gyógyszerkereskedelmi Kft.
  Bankszámlaszám: 11703006-20477457
  Bank neve: OTP Bank
 • UTÁNVÉT: Utánvét esetén készpénzes fizetéssel az átadó GLS futárszolgálatnak

 

 • Online bankkártyás fizetés:
OTP Bank
Webáruházunk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán. Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.
Kérjük, készítse elő kártyáját! A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:
• Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.)
• Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)
• Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye {CVV2, vagy CVC2}. Amennyiben az Ön kártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt legyen szíves üresen hagyni!)
Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

• MasterCard (dombornyomott)
• Visa (dombornyomott)
 American Express (dombornyomott)
• Electron (nem dombornyomott) Ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben az Ön Electron kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, Ön természetesen fizethet kártyájával internetes áruházunkban. Pontos információért kérjük, forduljon a kártyáját kibocsátó bankhoz! Az OTP Bank által kibocsátott kártyák természetesen elfogadhatók.
• Maestro Az OTP Bank internetes fizetőfelületén bármely bank által kibocsátott Maestro kártya elfogadható. Az elfogadás feltétele, hogy az Ön kártyáját kibocsátó bank is támogassa a Maestro kártyák e-commerce tranzakciókra történő felhasználhatóságát. Kérjük, konzultáljon a bankjával!
Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az OTP Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt.
Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy Ön azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik. A webáruház átirányítja Önt az OTP oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a vásárolt áruk/szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése.
Amennyiben az Ön bankja rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és Ön ezt igénybe veszi, a fizetési tranzakció folyamata megváltozik. Kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is OTP Bank fizetőfelületén kell megadnia. Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül a webáruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.
 • 3.) SZÁLLÍTÁSI MÓDOK

  A vevő a megrendelt terméket házhozszállítással vagy személyesen, Ófalu Patika 1038 Budapest Ezüsthegy u. 64. sz. alatt veheti át. A termék átvételének módját a vevő a megrendeléskor jelöli meg. Személyes átvétel esetén minden esetben emailben vagy telefonon értesítjük a megrendelőt arról, hogy az általa megrendelt tetrmék átvehető!

 • KÉSZPÉNZES FIZETÉS: személyes átvétel esetén az Ófalu Patika 1038 Budapest Ezüsthegy u. 64. sz. alatt, 9-19 óra között hétköznapokon.
 •  HÁZHOZSZÁLLÍTÁS GLS FUTÁRSZOLGÁLATTAL - 30.000 forint bruttó megrendelési összeg esetén díjmentes, alatta pedig bruttó 1.999,- forint a házhozszállítás díja.
 • SZEMÉLYES ÁTVÉTEL - INGYENES
 • Szolgáltatás: Megrendelés személyes átvétele, készpénzes fizetés.
 • Cím: Ófalu Patika 1038 Budapest Ezüsthegy u. 64. - átvételi hely
 • Előztesen megrendelt termékek átvétele: hétfőtől - péntekig 9.00-19.00-ig illetve előzetesen egyeztetett időpontban.
 • A termék személyes átvételre beérkezésének határideje: a megrendelést követő 2-3  munkanap raktári termékek estében egyéb esetben 1 hét. (Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az ELADÓ a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.)
 • Értesítés: E-mail
 • Szállítási határidő: a megrendelés napját követő 2-3 munkanap raktári termékek esetében egyéb esetben 1 hét.. (Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az ELADÓ a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.)
 • Értesítés: E-mail (kiszállítás előtti napon) ill. kézbesítés előtt telefonos értesítés a futárszolgálat részéről
 • Partner: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. - Központi vevőszolgálat Címzettek részére:7.00 – 20.00 h Telefon: (+36 1) 802 0265
 • Szolgáltatás: Kiszállítás a megadott címre, fizetés utánvéttel, kiszállítás megkísérlése maximum 2 alkalommal.

5.) ÁRAK
Az praxisom.hu weboldalon a termékek az általános forgalmi adót tartalmazó bruttó vételárai vannak feltüntetve. Az ELADÓ bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található leírásokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat. Az ELADÓ nem felelős az árazási vagy egyéb hibákért, és fenntartja a jogot a félreértésen alapuló megrendelések törlésére.Az Eladó a változtatás jogát fenntartja.
A szállítási költség a weboldalon megjelenik.

6.) TERMÉKLEÍRÁSOK
Webáruházunkban minden információt megtalál a termékek mellett, melyet a gyártó vagy forgalmazó is feltüntetett. A termékleírások mellett megtalálható az adott termék fotója mely illusztrációként funkcionál. Amennyiben a megrendelt terméken bármilyen hibát észlel, mely bizonyíthatóan a gyártás során keletkezett, természetesen a termék árát és a szállítás költségeit megtérítjük Önnek. 

III. ELÁLLÁS JOGA

Megrendelése során Ön élhet a 45/2014. (II. 26.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.
Internetes vásárlások esetén Ön a szerződéstől az áru, több áru egyidejű megrendelése, de eltérő időpontokban történő szállítása esetén pedig az utoljára szolgáltatott áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat, ezt az említett határidőn belüli írásos nyilatkozatának elküldésével jelezheti. Ezen elállási jogát a szerződés megkötésétől az áru megérkezéséig rendelkezésre álló időben is gyakorolhatja. A vásárló áruátvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Eladó köteles a Vevő által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség) haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzést követő 14 napon belül visszatéríteni. A vevőnek visszajáró összeget a vevő által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon térítjük vissza, amennyiben a fizetés kiszállítás alkalmával készpénzben történt, úgy postai úton kerül megfizetésre. A vevő által kifizetett összeget Eladó mindaddig visszatarthatja, amíg az elállási jogot érvényesítő vevő a terméket nem küldte vissza, vagy a visszaküldés tényét kétséget kizáróan nem igazolta. A visszaküldött termékeket az Eladó 1038 Budapest Ezüsthegy u. 64 címére kérjük címezni. Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vevő viseli az elállás esetén, az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült közvetlen költséget. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyári hibás, akkor forduljon hozzánk minőségi kifogásával.
A jelen pont szerinti indoklás nélküli elállás joga nem gyakorolható abban az esetben, ha ön olyan egészségügyi terméket rendelt meg, amely kizárólag bontatlan és sérülésmentes állapotban hozható forgalomba, és az egészségügyi vagy higiéniai okokból a felbontás után már nem küldhető vissza. Amennyiben a termékkel kapcsolatos elégedetlensége miatt kíván elállni a szerződéstől, úgy az Ön kérését szavatossági igénynek tekintjük, és akként kezeljük.

AZ ELÁLLÁSI JOG ÉRVÉNYESÍTÉSÉNEK FELTÉTELEI:
A vevő a szerződéstől 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat.
• A fogyasztó az elállás jogát termék értékesítésére vonatkozó szerződés esetében a vásárolt termék kézhezvételének napjától 14 munkanapon belül gyakorolhatja. 45/2014. (II.26.) Korm.rendelet)
• Cégünk köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszafizetni.
• A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaküldésével kapcsolatos költségeket. A fogyasztót egyéb költség nem terheli.
• Cégünk terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában veszi vissza. Nem áll módunkban visszafizetni a visszaküldött termékek árát amennyiben a termék nem gyári állapotú (sérült, hiányos,szennyezett, stb.) vagy a csomagolás sérült, hiányos.
• A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat a fogyasztó viseli.
• A visszaküldött, de vissza nem vehető termékeket cégünk 30 napig megőrzi személyes átvétel céljára, illetve szállítási költség megfizetése után kiszállítja.
• Cégünk lehetőséget biztosít, hogy ha több típusú terméket szállított egy csomagban a fogyasztó részére, akkor az elállás jogát a csomag egy meghatározott részére gyakorolja.
Ebben az esetben nem kerül visszafizetésre a számlán szereplő  teljes összeg, hanem a visszaküldött termékek számlán szereplő  bruttó vételárát utaljuk vissza. Részleges elállás esetén a szállítási díjat nem áll módunkban visszatéríteni sem részben, sem egészben.

 

IV. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

A vevőnek kell bizonyítania, hogy a szerződés megkötésre került. (számlával). Az Ófalu Kft. a vevő nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni. Az Ófalu Kft 15 napon belül a kijavítást vagy kicserélést elvégzi.

IV. PANASZ ÜGYINTÉZÉSE

A vevő észrevételeit, a webáruházzal illetve működésével kapcsolatos kérdéseit, panaszait a következő elérhetőségeken teheti meg:

 • Telefon: +36-20-931-0966
 • E-mail: info@praxisom.hu
 • Levelezés cím: Ófalu Kft. 1038 Budapest Ezüsthegy u. 64.

Az ELADÓ a megjelölt elérhetőségeken beérkezett kérdésekre 1 munkanapon belül válaszol.

V. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A jelen Feltételekben nem szabályozott kérdésekben az 1959. évi IV. törvény (Ptk.), az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet, illetve a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

A  fenti szerződési feltételek az alábbi helyről letölthető: 

http://enrendelom.shoprenter.hu/custom/enrendelom/image/data/%C3%A9nrendel%C5%91m.hu%20%C3%81ltal%C3%A1nos%20szerz%C5%91d%C3%A9si%20felt%C3%A9telek.pdf